پاسخگويي رئيس كل بيمه مركزي در خبرگزاري فارس

رئيس كل بيمه مركزي در بازديد از خبرگزاري فارس با بخش هاي مختلف اين خبرگزاري آشنا و پس از گفت و گو با مدير عامل اين خبرگزاري به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش اداره  كل روابط عمومي بيمه مركزي، محمد ابراهيم امين در گفت و گو با مديرعامل خبرگزاري فارس به پيچيدگي و تخصصي بودن برخي از محتواهاي ارائه شده در اخبار اشاره كرد و گفت : وظيفه رسانه ها اين است كه يك نوع تعادل اطلاعاتي د ر جامعه برقرار و نسبت به تثبيت امور بديهي اقدام كنند.
وي با اشاره به اينكه در صنعت بيمه كشور با مشاركت مردم ريسك هاي جامعه مديريت مي شود گفت : نظام بيمه گري نظام پاداش و تنبيه براي كاهش ريسك با رويكرد بازرگاني و اقتصادي است.
 رئيس كل بيمه مركزي  اضافه كرد شركت هاي بيمه گر ابتدا خسارت ها را مديريت مي كنند و سپس هزينه ها را بر اساس آن تنظيم مي كنند، روشن است كه بدون اعتماد متقابل كسي بيمه نامه تهيه نمي كند و براي تحقق اين هدف بايد توانايي مالي، اراده مديريتي  و ساختار و تشكيلات منظم و متناسب وجود داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه از صنعت بيمه كشور حمايت جدي نمي شود گفت: صنعت بيمه چون ريسك مي پذيرد و داراي نوعي محافظه كاري ذاتي است، اين صنعت بيمه است كه امنيت و آرامش را به عنوان يك ارزش در جامعه ايجاد مي كند اما رويكرد كلي جامعه و حتي رسانه ها به سمت بيمه، رويكردي منصفانه نيست و با پيشداوري همراه است.
محمد ابراهيم امين با اشاره به اينكه كاركرد بيمه ايجاد امنيت در جامعه با استفاده از دارايي هاي خود مردم است گفت : بيمه بايد منتفع باشد تا فعاليت هاي آن براي جامعه مفيد باشد.
رئيس كل بيمه مركزي در بخش ديگري از اين گفت و گوي صميمانه با خبرنگاران با اشاره به كمبود ادبيات مكتوب در صنعت بيمه گفت ذخاير اطلاعاتي زيادي در شركت هاي بيمه وجود دارد كه نيازمند بازسازي وبازيابي است.
اصلاحات قانون بيمه شخص ثالث
وي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر اصلاحات مد نظر بيمه مركزي در قانون بيمه شخص ثالث، از بازگشت كاركرد حمايت از بيمه گذاران به صندوق تامين خسارت هاي بدني، تناسب حق بيمه ها با ميزان ريسك راننده ها و خودروها به عنوان مهمترين محورهاي مورد تاكيد بيمه مركزي در اين قانون  ياد كرد.
وي در همين رابطه با تاكيد بر اينكه قوانين بيمه اي تمامي كشورها به دنبال الزاماتي براي حمايت از بيمه شدگان است گفت: تاسيس صندوق تامين خسارت هاي بدني هم در همين راستا در قانون پيش بيني شده بود كه با قانون سال ۱۳۸۷ خدشه اي بر كاركرد آن وارد شد.
محمدابراهيم امين با انتقاد از برداشت هاي نادرستي كه از منابع صندوق تامين خسارت هاي بدني صورت مي پذيرد گفت : منابع اين صندوق تنها بايد براي بيمه گذاران و حادثه ديدگان ناشي از حوادث رانندگي هزينه شود و حتي مسووليت ورشكستگي شركت هاي بيمه  نيز در اين صندوق پيش بيني شده است.
رئيس شوراي عالي بيمه با اعلام اين موضوع كه خودروهاي ايمن و راننده هاي  با احتياط بايد از تخفيف هاي بيمه اي برخوردارشوند، از پيش بيني هاي لازم براي اعمال اين موارد در اصلاح قانون خبرداد و ابراز اميدواري كرد كه تعيين مصادق و ابزارهاي نظارت مالي به شوراي عالي بيمه واگذارشود.  
توانگري مالي شركت ها بيمه
رئيس كل بيمه مركزي در پاسخ به سوال يكي ديگر از خبرنگاران مبني بر هدف بيمه مركزي ازطرح موضوع توانگري در صنعت بيمه چيست؟ گفت: اين يك موضوع بديهي است كه شركت هاي بيمه بايد بر اساس توانايي هاي سرمايه اي خود ريسك را بپذيرند و بيمه مركزي هم ابتدا اطلاع رساني هاي لازم را انجام داد چرا كه مردم حق دارند بدانند كه چه شركت هايي متناسب با دارايي هاي خود تعهد ايجاد كرده اند.
حضور بيمه هاي خارجي
رئيس كل بيمه مركزي با اشاره به اين كه قانون اجازه حضور مستقل شركت هاي بيمه خارجي  براي صدور بيمه نامه را نمي دهد گفت: شركت هاي متقاضي بايد براي فعاليت در كشور  با يك شركت بيمه داخلي شريك شوند و آنچه را كه اكنون اجازه داده ايم ايجاد دفاتر ارتباطي شركت هاي بيمه خارجي در ايران است. هرچند كه قطعا با مشخص شدن تكليف مذاكرات درخواست حضور بيمه هاي خارجي در بازار ايران بيشتر خواهدشد.
بيمه هاي عمر و چالش هاي سه گانه
رئيس كل بيمه مركزي از تورم به عنوان مهمترين چالش بيمه هاي عمر در ايران يادكرد و گفت: در شرايط حاضر كه نرخ سود بانكي ۲۲ درصد است رقابت جدي بين نظام بانكي و صنعت بيمه صورت گرفته است به طوري كه با نرخ حداكثر۱۸درصدي كه براي بيمه هاي عمر و سرمايه گذري تعيين شده است اگر نرخ تورم بالا باشد به نفع شركت هاي بيمه است ولي اگر اين نرخ به پايين تر از ۱۸ درصد برسد شركت هاي بيمه متضرر مي‌شوند و اين عدم اطمينان دوطرفه است.
وي از پيچيدگي و تنوع بيمه هاي عمر به عنوان يكي ديگر از چالش هاي اساسي اين رشته بيمه اي ياد كرد و گفت بر همين اساس متاسفانه فروشندگان توانمند كافي براي فروش بيمه هاي عمر تربيت نشده اند.
محمدابراهيم امين از گستردگي پوشش بيمه هاي اجتماعي به عنوان يكي ديگر از چالش هاي بيمه عمر ياد كرد و گفت : اگر ميزان پوشش بيمه هاي اجتماعي را نيز به مانند بسياري از كشورها براي محاسبه ضريب نفوذ بيمه در كشور محاسبه كنيم اين شاخص  براي كشور ما به ۱۰ درصد خواهد رسيد و اين رقم از ميانگين جهاني نيز بالاتر است؛ به بيان ديگر پوشش بيمه هاي اجتماعي در كشور ما باعث شده كه بيمه گذاران رغبتي براي سرمايه گذاري براي تهيه بيمه عمر نداشته باشند.
گفتني است در اين برنامه سيد نظام الدين موسوي مديرعامل خبرگزاري فارس با اشاره به اين كه بايد در كشور ظرفيت رسانه اي ايجادكرد تا موجبات رضايت مردم فراهم گردد،گفت : خبرگزاري فارس از لحاظ آمار مخاطبان از جايگاه خوبي در بين مردم برخوردادراست .
وي از اطلاع رساني و فرهنگ سازي به عنوان دو محور اصلي فعاليت هاي خبرگزاري فارس يادكرد و گفت رسانه ها نسبت به دستگاهها از تخصص كمتري در حوزه هاي محتوايي برخوردارند و ما مي توانيم حلقه واسطه خوبي ميان شما و مردم باشيم.
مدير عامل خبرگزاري فارس از تجميع مطالبات مردم به عنوان يكي ديگر از كاركردهاي رسانه ها نام برد و گفت مي توان به گونه اي كار كرد تا زمينه هاي تعاطي افكار بين مردم فراهم گردد و خبرگزاري فارس هم در حوزه فعاليت بيمه اي مي تواند همكار و هميار خوبي براي بيمه گران كشور باشد.